fbpx

Huawei fa perillar el suport parlamentari a Angela Merkel

angela_merkel

Abans d’ahir us explicava que el govern dels Estats Units ha donat a les seves empreses tres mesos més de coll per seguir comerciant amb Huawei. Doncs l’empresa xinesa surt d’un entrebanc i cau en un altre. Els cristiano-demòcrates alemanys de la CDU fan aquesta setmana el seu congrés a Leipzig, la ciutat de Bach, i demà tenen previst debatre una moció per instar el govern federal de la cancellera Angela Merkel a prohibir l’ús d’equipaments de Huawei en els desplegaments de noves xarxes de mòbil 5G.

Fa unes setmanes el govern de Merkel va promulgar una llei que obliga les operadores a comprovar la ciberseguretat dels equipaments que instal·len, però no arriba a vetar l’ús de cap marca. I a Washington es van emprenyar tant que han amenaçat amb reduir la col·laboració dels EUA amb Alemanya en matèria d’espionatge.

Per què creus que Merkel es resisteix a vetar Huawei, tot i la pressió del seu propi partit?

Per prudència comercial. Merkel tem que si Alemanya prohibeix els equipaments de Huawei, acabaran rebent les empreses del país que fan negocis a la Xina, que és el principal soci comercial d’Alemanya. Pensa que només l’any passat, l’intercanvi comercial entre els dos paisos gairebé va arribar als 200.000 milions d’euros i Alemanya va invertir 81.000 milions a la Xina.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.