fbpx

Si Tesla té una cibercamioneta, Pirelli té un ciberpneumàtic que ajuda el cotxe… del teu darrere

pirelli,pneumàtics_connectats, neumáticos_conectados

Avui l’espai de l’Albert ens arriba sobre rodes.

Sí, perquè coincideixen diverses novetats sobre automoció connectada. Te’n destaco tres.

Tesla ha presentat la seva proposta elèctrica per al segment de les camionetes, com la que conduia Quim Masferrer al Foraster de TV3 i que és molt popular als EUA. Es diu CyberTruck i el disseny sembla tret d’una pel·lícula de ciència ficció o d’un videojoc. Hi haurà versions amb un, dos o tres motors amb autonomia de 400 a 800 kilòmetres i preus de 40.000 a 70.000 dòlars. Si en voleu una haureu d’esperar una mica: no començaran a fabricar-la fins l’any 2021.

Per cert, la presentació els va quedar una mica deslluïda:

Mentre Elon Musk presumia de que els vidres del CyberTruck són a prova de bales, un empleat de Tesla va tirar una bola metàl·lica contra la finestreta i el vidre es va trencar. Dues vegades! Potser ho haurien d’haver provat abans.

Si Tesla té la CiberCamioneta, Pirelli té el CiberPneumàtic. La marca italiana ha presentat un pneumàtic amb sensors que detecten les condicions de l’asfalt. Si aquest està mullat i hi ha risc d’hidroplanatge, el que coneixem com aquaplaning, el pneumàtic ho notifica al sistema d’assistència a bord i aquest avisa per xarxa 5G al cotxe que ve al darrere perquè pugui reduir la marxa. És una col·laboració amb Ericsson i Audi que Pirelli ha presentat en un congrés d’automoció 5G a Torí.

Després de dues promeses de futur, acabem amb un problema del present que ja pot estar afectant algun oient. Potser us ha passat alguna vegada que aparqueu el cotxe però no voleu endur-vos l’ordinador o el mòbil i els deixeu a dins, suposadament amagats de la vista. Però quan torneu us trobeu el vidre rebentat i que els aparells ja no hi són. Doncs no és que el lladre hagi tingut sort, sinó que portava una aplicació detectora d’emissions Bluetooth que l’ha avisat que a dins del vostre cotxe hi havia algun aparell connectat. La revista Wired diu que aquests tecnolladres són cada vegada més habituals, així que si no voleu endur-vos algun aparell, apagueu el Bluetooth abans de marxar.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.