fbpx

Les antenes de mòbil més sostenibles del món: fetes de bambú.

torre_bambú, antenes_telefonia_mòbil

L’operadora malaia Axiata ha començat a instal·lar antenes de telefonia mòbil que substitueixen l’acer pel bambú. Aquest material aguanta vents de fins a 195 quilòmetres per hora i és un 70 per cent més lleuger que les estructures d’acer habituals, de manera que representa menys càrrega per a les taulades dels edificis on s’instal·len.

L’empresa va fer una prova fa dos anys a Dhaka, la capital de Bangladesh, i ara ha començat a desplegar torres de bambú també a Birmània. Diuen que el que més els ha costat és trobar la varietat de bambú adient, que amb el manteniment correcte té una vida útil de 10 anys. Han calculat que així reduiran un 80% el seu consum d’acer i un 70% l’empremta de carbó de cada emplaçament.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.