fbpx

Efectes pràctics del decret digital: i si de cop et tallen el control dels teus diners al banc?

security

L’anomenat “155 digital” del govern del PSOE ha superat el tràmit de l’aprovació al Congrés amb el suport del PP i Ciudadanos. A tu t’inquieten les conseqüències de la seva aplicació.

Sí, perquè malgrat el que s’ha dit, no estem parlant només de la potestat del govern de torn per a tancar pàgines web, sinó de la capacitat per agafar el control de totes les infraestructures de telecomunicacions quan els vingui de gust.

En el nostre món digital, les comunicacions són la columna vertebral de la societat, les fem servir per informar-nos, per consumir, per fer negocis… Sabent com de destraler és l’estat, ves que un dia considerin que han de tallar l’accés a internet de tots els telèfons mòbils d’un barri. Què passaria aleshores amb la gent de la zona? Només un exemple: sense connexió, els consumidors i els comerços no podrien operar amb els seus comptes bancaris per fer pagaments o cobraments mentre durés el tall. I això em porta a imaginar una altra derivada: aquesta setmana l’operadora Orange ha presentat un banc digital propi, exclusiu per als seus abonats de mòbil. L’empresa acceptaria una intervenció de la seva xarxa que deixi sense servei bancari als clients? O aquests tindrien el privilegi de quedar fora del tall de connexió? Són derivades possibles que van més enllà de l’atac a la llibertat d’expressió que tothom menciona per oposar-se al decret llei aprovat avui.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.