fbpx

Reorganització a Telefónica

Has parlat d’una operadora, Orange, però n’hi ha una altra que és notícia aquesta tarda: Telefónica.

Sí, ho és per la reorganització que el seu consell d’administració va aprovar ahir en una reunió a La Roca del Vallès. D’entrada, el grup es centrarà a partir d’ara en els mercats d’Espanya, Brasil, Alemanya i Regne Unit, d’on treu més del 80% de la facturació i la majoria dels beneficis. Les filials que té a 10 països d’Hispanoamèrica, on diuen que la inflació supera el creixement del negoci, passaran a una divisió separada amb intenció d’atreure inversions de socis externs. Per altra banda, Telefónica crea dues filials noves: una per al negoci amb empreses, que es dedicarà a la ciberseguretat, les dades massives, els serveis al núvol i els objectes connectats; i una altra anomenada Telefónica Infra que agruparà totes les seves participacions en empreses d’antenes de mòbil, xarxes de fibra i cables submarins, on també s’ha declarat oberta a associar-se amb altres empreses. Amb això segueix una tendència creixent: al Regne Unit ja comparteix milers d’antenes amb Vodafone. Alvarez Pallete, el president de Telefonica, ha reconegut que l’actiu principal de les telecos ja no són les xarxes físiques, sinó els serveis i les dades.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.