fbpx

Twitter fa marxa enrere: suspèn la neteja de perfils inactius que havia anunciat.

twitter

Si alguna vegada havíeu estat usuaris de Twitter però fa temps que no passeu per allà, fa pocs dies haureu rebut un correu electrònic de la xarxa social avisant-vos que el vostre perfil es considera inactiu perquè porteu més de sis mesos sense entrar-hi i si no ho feu abans del dia 11 de desembre l’empresa l’esborrarà definitivament i posarà el nom d’usuari a disposició d’altres persones que el vulguin. També hem rebut aquests missatges els que som usuaris habituals de Twitter però en algun moment varem crear altres perfils per algun motiu que han quedat aparcats.

Té sentit que Twitter faci neteja: la xarxa declara uns 330 milions d’usuaris actius, però s’estima que té més de 1.000 milions de perfils oberts. Tancant o reaprofitant els que no es fan servir estalviarà recursos. Però de moment no ho farà: es veu que molta gent els ha demanat que mantingui oberts a manera de commemoració els perfils de persones que han mort, i l’empresa ha dit que suspèn la neteja fins que trobi una manera d’atendre aquesta petició.

Sigui com sigui, la neteja de perfils s’acabarà fent, i aleshores hi haurà un altre daltabaix: el dels usuaris que perdran audiència aparent perquè desapareixeran molts dels seguidors que algun dia van aconseguir però en realitat fa mesos o anys que no llegeixen els seus tuits.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.