fbpx

Si vols marxar de Facebook, ara t’ho posen fàcil: podràs endur-te’n fotos i vídeos

facebook

Bona notícia per als usuaris que no s’acaben de decidir a marxar de Facebook per no perdre la quantitat d’imatges i vídeos que hi han anat publicant durant anys. La xarxa social ha activat una opció per traslladar el teu contingut multimèdia directament a l’àlbum d’un altre servei, sense haver de descarregar-lo tot al teu ordinador i tornar a pujar-lo manualment, com ja es pot fer ara.

Els primers a veure l’opció de transferir les seves imatges són els usuaris irlandesos de Facebook, però a partir de l’any que ve també la tindran els d’altres països.

Aquesta novetat és fruit de la participació de Facebook a l’anomenat Projecte de Transferència de Dades, que presumeix de treballar perquè els usuaris conservem la propietat de la informació que generem. També hi ha implicades Apple, Google, Microsoft i Twitter, i per tant és probable que aviat es pugui fer el mateix amb els serveis d’aquestes empreses.

Això sí, de moment només et pots endur les fotos i els vídeos de Facebook a Google Photos, i no sé si això és fugir del foc per caure a les brases, perquè precisament aquest cap de setmana s’ha sabut que la Comissió Europea torna a investigar precisament Google per com acumula, processa, fa servir i explota comercialment les dades dels seus usuaris en el seu negoci de publicitat digital. Cal recordar que Google ja acumula més de 8.000 milions d’euros en multes imposades per Brusel·les, o sigui que ara que Margrethe Vestager ha guanyat poder a la Comissió entrant, a la seu del gegant d’internet ja es poden anar calçant.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.