fbpx

Boris Johnson marxa de WhatsApp. On va?

signal

Boris Johnson i tot el seu partit. Després de guanyar les eleccions generals al Regne Unit, els conservadors han començat a fer servir el xat Signal per a les seves comunicacions internes. Es veu que han acabat farts de que es filtressin converses dins de grups de WhatsApp. I per això han adoptat Signal, que té dues funcions molt pràctiques: els missatges efímers, que desapareixen al cap d’una estona, i la impossibilitat de fer captures de pantalla del mòbil que després es puguin reenviar a un rival o a la premsa. Aquestes dues característiques fan més per la privadesa que el xifratge de les comunicacions, que de fet Signal comparteix amb WhatsApp. La tria de Signal és una mica irònica perquè el partit conservador reclama fa temps que el govern exigeixi als serveis de xat una porta del darrere perquè les autoritats puguin accedir al contingut.

Els nostres polítics què fan en aquest aspecte?

Ho vaig mirar ara fa un any i hi havia de tot. La majoria dels partits catalans feien servir Telegram, tot i que alguns també mantenien WhatsApp i la CUP i Junts per Catalunya eren més de Signal. De tota manera, les normes no semblaven gaire estictes: recordo una formació política que es comunicava per WhatsApp al Parlament de Catalunya, per Telegram i Signal al Congreso i per Signal a dins del partit.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.