fbpx

Capricis TT: per què una etiqueta amb una falta com #TsunamiCdemocratic s’imposa com a tendència?

twitter

Sí, precisament les que has dit són dues de les etiquetes més populars a Twitter: ElClásico a tot el món i el Tsunami a escala estatal. Però aquesta amb una particularitat que es manté des que el moviment va sortir a la llum: l’etiqueta que s’ha propagat per tot arreu conté una falta d’ortografia. El que fan servir els usuaris és TsunamicDemocratic, amb una lletra ‘c’ de més entre les dues paraules. Hi ha molts més tuits amb l’etiqueta mal escrita que amb la forma correcta. Això és en bona part perquè és la primera que et suggereix el mateix Twitter quan comences a teclejar, i molta gent no s’hi fixa i l’accepta directament. Però sospito que també hi ha qui escriu malament l’etiqueta perquè el seu tuit surti quan algú fa clic al trending topic, potser perquè pensa que així tindrà més audiència.

La veritat és que els darrers mesos, el procés ens ha portat unes quantes etiquetes amb errades ortogràfiques. A més del Tsunamic, també recordo la de #SpainIsaFascistState i la de #ThisIsTheRealSpain, que trobareu en diverses variants.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.