fbpx

Facebook reconeix que rastreja la posició dels usuaris encara que ells no vulguin.

mark_zuckerberg

Recordes l’enrenou de fa unes setmanes amb l’estudi de l’Institut Nacional d’Estadística que analitzarà dades agregades de posició dels telèfons mòbils espanyols? Aleshores ja vàrem dir que acceptem tranquilament coses molt pitjors.

I des d’aquesta setmana en tenim un nou exemple, que segur que afecta molts dels nostres oients. Mark Zuckerberg, el factòtum de Facebook, ha reconegut que Facebook dedueix la posició dels usuaris fins i tot si tenen desactivada la localització dels seus telèfons. L’empresa fa servir la posició aproximada de l’adreça IP de cada connexió i fins i tot examina les coordenades geogràfiques de cada fotografia pujada per l’usuari.

Com era d’esperar, Zuckerberg té una excusa per justificar aquest rastreig: diu que així Facebook pot avisar l’usuari quan detecta una connexió des d’un lloc diferent dels habituals. Però també ha hagut d’admetre davant dos senadors dels Estats Units l’autèntic motiu d’aquest rastreig: poder mostrar a cada usuari de Facebook anuncis que siguin pertinents per al lloc on es troba. No fos cas que hagués de renunciar ni a un sol dòlar del seu negoci.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.