fbpx

Els usuaris d’iPhone gasten molt més en aplicacions que els de mòbils Android.

jocs, games, iphone, 2019

Què fas quan el tió et caga un telèfon mòbil? Córrer a omplir-lo d’aplicacions. Per això Nadal és un període en què les descàrregues es disparen. La consultora Sensor Tower es centra cada any en el consum de títols de pagament i diu que aquest Nadal les botigues d’aplicacions mòbils han venut gairebé 250 milions d’euros, un 11% més que el Nadal de l’any passat.

Com és habitual, la categoria més popular són els jocs, que representen tres quartes parts de les vendes. El títol més popular del món ha sigut el joc de batalles PUBG de l’empresa xinesa Tencent. A banda dels jocs, les aplicacions de pagament més populars són les vinculades a serveis de vídeo a la carta, com el nou Disney+, però el títol més descarregat aquest Nadal va ser l’aplicació per lligar Tinder, que va facturar 1,8 milions d’euros.

Una tendència de tot l’any que es manté estable durant les festes és que els compradors d’iPhone, tot i ser molts menys que els de mòbils Android, gasten molt més: el 70% de les compres nadalenques d’aplicacions de pagament corresponen als clients d’Apple: 172 milions d’euros contra els 75 milions de compres per a Android. Això explica que els compradors d’Android estiguin molt més exposats a l’explotació de les seves dades personals amb finalitat publicitària. D’alguna manera s’han de guanyar la vida els creadors d’aplicacions, oi?

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.