fbpx

Marques de televisors fent cotxes i empreses de cotxes fent urbanisme. Aquestes coses i d’altres igual de sorprenents s’estan veient a la fira d’electrònica CES que ha començat avui a Las Vegas.

ces2020

Sí, en parlarem avui i durant tota la setmana. Però he sentit que abans parlàveu de l’enrenou que hi ha a Venezuela amb l’intent de Juan Guaidó per recuperar la presidència del parlament. Doncs deixa’m dir-te que diumenge passat, quan va començat tot, l’operadora estatal de telefonia va tallar durant dues hores i mitja l’accés a Twitter, Facebook, Instagram, Messenger i YouTube, les xarxes socials que els opositors al govern de Maduro fan servir per comunicar-se i coordinar-se. Com hem dit aquí més d’una vegada, pocs poders es resisteixen a la temptació de controlar les telecomunicacions.

Tornant a la fira d’electrònica de Las Vegas, no hi has anat.

No. Ja saps que sóc més de la que fan al setembre a Berlín, perquè hi presenten els productes que algun dia podrem comprar aquí. Però el CES es pot seguir força bé des d’aquí, i per aixo m’ha cridat l’atenció que Sony hi hagi presentat un cotxe. No és que tinguin cap intenció de fabricar-ne, però el fan servir per demostrar tota la tecnologia que poden oferir a les empreses d’automoció. Per exemple, Sony ja fa les millors càmeres per a telèfon mòbil i també vol vendre les que portaran els futurs cotxes sense conductor.

Parlàvem també d’urbanisme, i és que Toyota ha anunciat que construirà al peu del Mont Fuji el prototip d’una ciutat del futur totalment alimentada amb piles d’hidrògen que li servirà de laboratori per a cotxes autònoms, cases espavilades, intel·ligència artificial i d’altres tecnologies.

Encara no sabem quin serà el televisor més gros d’aquesta edició del CES, però sí que Samsung aspira a posar pantalles de totes les mides i formats a tots els racons de la nostra vida. A més del televisor Sero, amb pantalla que es pot girar 90 graus per veure millor les aplicacions de mòbil -i que ja varem comentar aquí a finals d’abril- la marca coreana també ha presentat nous televisors QLED de resolució 8K més prims que els actuals i gairebé sense marc, connectats al servei de salut i exercici físic de Samsung i amb capacitat per inventar-se una banda sonora envolvent per als vídeos que no la tinguin. Samsung també recupera les pantalles corbades en els monitors per a videojocs, amb un model nou de 49 polzades.

També s’estan veient nous aparells amb pantalla plegable, i no només telèfons. Lenovo té una tauleta de 13 polzades que es transforma en portàtil Windows doblegant-la pel mig i fent aparèixer un teclat virtual en una de les meitats.

Demà us explicaré més novetats curioses del CES

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.