fbpx

Twitter prepara novetats per pacificar la xarxa social.

twitter

En algun moment d’aquest any els usuaris podran limitar quines persones poden respondre als tuits que publiquen. Hi haurà quatre opcions: l’actual de tots contra tots; una segona de grup on podran respondre la gent que et segueix i la que menciones al tuit; una tercera de debat on només poden participar els usuaris mencionats al tuit; i finalment, una quarta de declaració per a tuits que no admeten resposta. Tenint en compte que gran part de la crispació que hi ha a Twitter es produeix per les respostes d’altres usuaris, potser la millora farà que deixi de ser la taverna que és ara i de la que molta gent acaba fugint amb la cua entre cames.

Un dia mes tornem a fixar-nos en el CES, la fira d’electrònica de Las Vegas. Avui en destaques la 5G i els cotxes connectats.

L’empresa taiwanesa MediaTek ha presentat un xip que permetrà fer mòbils 5G més barats que amb els xips actuals de Qualcomm, Samsung i Huawei. Però faltarà que la gent els compri: a Las Vegas s’ha presentat una enquesta de l’associació GSMA diu que el 75% dels consumidors del món saben que la 5G existeix, però només el 30% dels nord-americans i menys del 20% dels europeus tenen intenció de comprar un mòbil 5G quan hi hagi cobertura a la seva zona. En canvi, gairebé la meitat dels xinesos volen comprar un telèfon 5G tan aviat puguin.

Respecte als cotxes, n’hi ha de moltes marques, amb les seves quatre rodes, però el més fascinant són els nous components electrònics que veurem muntats als vehicles d’aquí a uns anys. Per exemple, els sensors làser LiDAR que fan d’ulls per als cotxes autònoms. Bosch i Velodyne han presentat nous models que costen només 100 euros, 750 vegades menys que els primers sensors LIDAR. I Continental té un sistema de sensors que identifica pel soroll els diferents tipus d’impactes que la carrosseria rep a baixa velocitat, com quan fregues la columna del pàrquing, o toques el cotxe aparcat al costat, o fins i tot si algun brètol et ralla la pintura de la porta amb una clau, i pot fer una foto de l’incident. Les companyies d’assegurances estaran encantades.

Acabo dient que a Las Vegas ha triomfat l’empresa catalana Wallbox, amb un carregador reversible per a cotxes elèctrics que permet transferir energia tant de casa al cotxe com del cotxe a casa.

Bona nit. I els clients d’Apple no oblideu bufar 13 espelmes, perquè són els anys que fa que Steve Jobs va presentar l’iPhone original. Fins demà.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.