fbpx

No doneu per mort el Bluetooth perquè s’albira una nova versió que ho petarà

bluetooth

Potser una de les novetats més destacades que ens deixa la fira d’electrònica de Las Vegas no és visible a primer cop d’ull: un Bluetooth més fàcil d’usar.

Quan es va crear fa vint anys, el Bluetooth servia sobretot per transferir fitxers entre aparells propers, però amb el temps aquesta tecnologia de xarxa de dades de curt abast ha acabat sent un mitjà per connectar fonts de so amb els seus reproductors, com altaveus i auriculars sense fils. De fet, l’any passat es van vendre gairebé mil milions de dispositius d’àudio equipats amb Bluetooth.

Ara bé, el Bluetooth actual té moltes de les limitacions de l’original: costa emparellar un aparell amb l’altre, quan tens el mòbil connectat a un altaveu extern no pots atendre les trucades que reps, la qualitat de so no sempre és òptima i només amb les versions més recents pots enllaçar una mateixa font amb més d’un altaveu o auricular.

Per això és una bona notícia que el consorci d’empreses que gestiona l’estàndard Bluetooth hagi presentat la nova versió Bluetooth LE, que facilitarà connectar, per exemple, dos mòbils al mateix aparell o més d’un auricular a la mateixa tauleta. Fins i tot es preveu que puguis anar al cinema o al teatre i escoltar la banda sonora o els comentaris de l’obra amb els teus auriculars. El nou Bluetooth LE també sonarà millor sense consumir més energia.

Millores imprescindibles considerant que ara, en una fira com el CES, ja gairebé no es veuen auriculars amb cable i que la gran majoria dels telèfons ja surten sense minijack per connectar-los.
Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.