fbpx

De moment no haurem de veure anuncis a WhatsApp.

facebook-google-social-media

Facebook, la propietària de WhatsApp, ha fet marxa enrere en els seus plans. Segons el Wall Street Journal, ha desmantellat l’equip que preparava el sistema per incloure publicitat als xats, ha esborrat de l’aplicació el codi que ja hi havien incorporat i els ha posat a treballar en el servei WhatsApp Business per a empreses i comerços. L’alegria dels usuaris no serà completa, perquè les fonts del diari diuen que no està descartat incloure anuncis als Status, la funció de vídeos efímers que primer Instagram i després WhatsApp van copiar de Snapchat. Però de moment no haureu de finançar WhatsApp veient publicitat, sinó que seguireu pagant el servei amb la vostra privadesa.

Cal recordar que Jan Koum i Brian Acton, els creadors de WhatsApp que li van vendre l’empresa a Facebook per 16.000 milions, van marxar fa un parell d’anys en desacord amb el pla de Zuckerberg de posar anuncis als xats. Potser es podrien haver estalviat el disgust.

De tota manera, amb anuncis a WhatsApp o sense, el negoci de publicitat de Facebook va sobre rodes. Fa pocs dies, un banc nordamericà d’inversions calculava que d’aqui a quatre anys, Facebook facturarà en anuncis 80.000 milions de dòlars més que ara, el mateix increment que registrarà Google. I entre les dues acumularan el 78% del mercat de la publicitat digital, deixant menys espai que mai a les altres empreses. Un duopoli amb totes les lletres.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.