fbpx

A Europa es vol prohibir durant cinc anys el reconeixement facial en espais públics.

reconeixement_facial, facial_recognition

La Comissió Europea té previst presentar el mes que ve la seva proposta d’estratègia sobre intel·ligència artificial, un camp de la tecnologia on Europa va molt per darrere dels altres grans blocs: l’any 2016 aquí es van invertir 3.000 milions d’euros, la meitat que a la Xina i la quarta part que als Estats Units.

Aquest cap de setmana s’ha filtrat un esborrany del document, que reconeix aquest endarreriment i proposa mesures per corregir-lo, intentant mantenir el difícil equilibri entre el progrés tecnològic i qüestions ètics com la privadesa de les dades personals, que a Europa amoïna molt, a Amèrica menys i a la Xina gens ni mica.

Una de les mesures que es contemplen és aplicar una moratòria de tres a cinc anys al desplegament de sistemes de reconeixement facial en llocs públics fins que s’hagin estudiat totes les implicacions i els riscos. La Comissió encara no ho ha confirmat, però val a dir que a partir d’ara seria més factible aplicar aquesta prohibició perquè amb el Brexit no caldrà discutir amb el Regne Unit, que és el lloc d’Europa on hi ha més cámeres de videovigilància per habitant.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.