fbpx

Ja són aquí: avions pilotats amb intel·ligència artificial

Si més no, en part. Dissabte passat, un Airbus de proves es va enlairar automàticament fins a vuit vegades seguides des de l’aeroport de Toulouse guiat per un sistema de visió per computador que el va mantenir en tot moment centrat dins de la pista d’enlairament fins que va ser a l’aire. Actualment tots els avions moderns tenen sistemes d’assistència a les operacions d’enlairament i aterratge, però fan servir el sistema ILS, que es basa en instruments a terra. La prova d’Airbus seria la primera controlada exclusivament per una intel·ligència artificial a bord del propi avió.

Seria el primer pas cap als avions sense pilot?

Airbus diu que de moment no es planteja fer avions que volin de manera completament autònoma. Però sí que vol automatitzar les operacions en les proximitats dels aeroports. De moment ja ho han aconseguit amb l’enlairament, i abans de l’estiu esperen tenir també a punt l’autonomia per als aterratges i la circulació per les pistes.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.