fbpx

Coronavirus: la Xina ha posat la tecnologia a treballar per provar de contenir-ne la propagació

coronavirus, wuhan

Després d’uns dies centrats en els aspectes tecnològics del temporal Glòria, a l’Albert se li han anat acumulant notícies que no vols deixar sense comentar.

La primera fa referència al CoronaVirus, perquè la Xina ha posat la tecnologia a treballar per provar de contenir-ne la propagació.

Com ja heu explicat, el govern xinès ha declarat la quarantena a diverses ciutats on viuen desenes de milions de persones, començant per Wuhan, on es va detectar el focus inicial del virus. Sigui perquè marxaven a celebrar l’Any Nou amb la família o perquè volien fugir de la infecció, milers de xinesos van agafar el cotxe per marxar. El que no esperaven és que a les barreres de peatge als afores de Wuhan hi hauria càmeres amb reconeixement d’imatge que quan detecten un vehicle amb matrícula de la província, l’adrecen automàticament a un carril on, a més de la màquina de pagament manual, hi ha una càmera tèrmica que mesura la temperatura dels ocupants i, si detecta febre, ja no els deixa seguir endavant. És el mateix sistema que apliquen als aeroports per evitar que viatgers infectats entrin al país. Direu el que voldreu, però es nota que allà manen els enginyers.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.