fbpx

Han enxampat Apple en fals amb la protecció de dades personals dels usuaris, ella que tant en presumeix.

apple

Fa uns dies explicàvem que el fiscal general dels Estats Units es queixava de manca de col·laboració d’Apple per desblocar l’iPhone d’un suposat terrorista. Doncs resulta que allò era postureig per les dues bandes. Reuters ha descobert que fa dos anys Apple treballava per fer que les còpies de seguretat de les dades al seu núvol iCloud fossin xifrades, de manera que només hi pogués accedir cada usuari, i va aturar el projecte a instàncies del FBI. El resultat és que tot allò que guardeu a iCloud sense haver-ho xifrat vosaltres abans segueix a l’abast de les autoritats que li presentin a Apple una ordre judicial.

Val a dir que això també passa amb altres núvols com el Drive de Google (per exemple, les còpies dels vostres xats de WhatsApp), però si més no aquesta empresa no presumeix tant com Apple de protegir la vostra privadesa.

En definitiva, si teniu documents de qualsevol mena que voleu amagar de mirades indiscretes, xifreu-los abans de guardar-los fora del vostre aparell. Però si ho feu , no oblideu la contrasenya per desxifrar-los!

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.