fbpx

Apple fa més negoci que mai, però Huawei ja la supera en vendes de mòbils.

apple

El fabricant de l’iPhone és una màquina de fer diners. Els 83.000 milions d’euros que va facturar el trimestre passat representen un nou rècord de vendes. El 60% d’aquestes corresponen als telèfons, fins al punt que en aquest període va vendre més unitats que Samsung i es va situar com a primera marca del mercat, com passa cada any gràcies als nous models d’iPhone. Tot i això, en el conjunt de l’any 2019 la marca més venuda va ser Samsung amb un 22% del mercat, seguida de Huawei amb un 18%, mentre Apple es va quedar per sota del 15%.

Tornant a Apple, destaquen sobretot tres coses: que entre iPhones i iPads ja hi ha 1.500 milions de dispositius iOS en funcionament, el 80% d’ells amb la versió més recent del sistema operatiu; que Apple ja factura més en rellotges i auriculars que en els ordinadors Mac que són l’origen de la marca; i que els serveis com la AppStore i AppleTV pesen cada vegada més en el negoci. Deu ser per això que l’empresa ja val més a la borsa que la suma de les trenta que formen l’index DAX de la borsa de Frankfurt, on hi ha noms com Siemens, Lufthansa, Volkswagen i Basf.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.