fbpx

Els espies es van infiltrar als ordinadors de les Nacions Unides i l’organització ho va amagar.

onu

Segons un informe intern confidencial que s’acaba de filtrar a la premsa, uns hackers encara no identificats van accedir a partir del mes de juliol passat a diversos ordinadors de les seus de les Nacions Unides a Ginebra i Viena i també de l’oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans. No se sap quina informació van aconseguir els intrusos, però a banda de registres de personal i de contractes, als equips també hi havia dades confidencials sobre denunciants de vulneracions de drets. Per això es tem que els hackers treballessin per a l’espionatge d’algun règim dictatorial, tot i que les pistes que han deixat semblen descartar que es tractés de la Xina, Rússia o els Estats Units, que en comptes d’esborrar el rastre com han fet aquest solen modificar-lo perquè no es noti que han passat per allà.

L’incident és prou greu en ell mateix, però encara més perquè les Nacions Unides no en van informar ni tan sols als seus empleats. Només els van dir que canviessin les contrasenyes.

No es el primer cop que les Nacions Unides surten en un cas de ciberespionatge.

No. Fa pocs dies parlàveu del hackeig del telèfon de Jeff Bezos amb un missatge que el príncep saudita Bin Salman li va enviar per WhatsApp. Doncs qui ho va descobrir va ser un departament de les Nacions Unides. Per cert, els alts càrrecs de la organització tenen prohibit fa mesos comunicar-se per WhatsApp, que es considera insegur.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.