fbpx

La GSMA desaconsella les encaixades de mans al MWC a causa del coronavirus

mwc2020

También puedes leer este artículo en: Español

Els assistents a la imminent edició 2020 del MWCBarcelona -el certamen abans denominat Mobile World Congress- no podran posar en pràctica la modalitat de salutació més habitual en qualsevol trobada de negocis, al menys entre occidentals: l’encaixada de mans. El motiu és tractar d’evitar eventuals contagis de brot de coronavirus 2019-nCoV originari de la Xina, país del qual procedeix un nombre considerable de participants en el MWCB, tant expositors com congressistes. La GSMA, l’entitat que organitza el MWCB, ha actualitzat aquest dimarts el comunicat -publicat originalment el divendres 31- en el qual detalla les mesures que té previst aplicar durant la celebració de la trobada, afegint específicament el que denomina “comunicar a tots els assistents la conveniència d’adoptar una política d’evitar les encaixades de mans “.

La versió més recent del comunicat  indica també que s’instal·larà al recinte nova senyalització que recordi als assistents les recomanacions d’higiene, i que s’aplicarà un protocol de canvi de micròfon per a cada orador. Aquesta última mesura pot representar una complicació considerable per als equips de producció audiovisual, donat el gran nombre de ponents que intervenen en les sessions plenàries i debats temàtics que tenen lloc durant el MWC.

Entre les mesures previstes per mitigar la propagació del virus durant el MWC també s’expliquen les següents:

  • Neteja i desinfecció més intensiva de tots els punts de contacte d’alt volum, com les zones de restauració, superfícies, baranes, lavabos, entrades i sortides, pantalles tàctils públiques, al costat de l’ús dels materials i productes de neteja / desinfecció adequats.
  • Increment de l’assistència mèdica al recinte.
  • Campanya de difusió a través d’internet i de senyalització en el propi recinte.
  • Disponibilitat de materials de desinfecció per al seu ús per part de públic.
  • Difusió i informació a tot el personal sobre mesures preventives, com higiene personal i freqüència d’ús de productes desinfectants.
  • Assessorament als expositors sobre l’aplicació efectiva de neteja i desinfecció dels estands i oficines, al costat d’orientació sobre mesures d’higiene personal i conductes preventives comuns.
  • Orientació i recomanacions sobre salut pública als hotels, el transport públic i privat, els restaurants i serveis de càtering i els comerços de Barcelona.
  • En qualsevol cas, el comunicat de GSMA insisteix que el MWCBarcelona 2020 i les seves convocatòries paral·leles Yomo i 4YFN se celebraran segons el previst entre el 24 i el 27 de febrer en tots els recintes: Fira Gran Via i Montjuïc i La Farga de l’Hospitalet .

Xiaomi, a l’epicentre del virus

Tot i això, queden encara gairebé tres setmanes fins a la data de començament formal de l’MWCBarcelona, i a hores d’ara ja ningú dubta que el brot infecciós afectarà a la celebració de l’congrés. Sense anar més lluny, Xiaomi, la quarta marca de smartphones més venuda de el món en 2019  segons Strategy Analytics, sembla haver renunciat a traslladar periodistes xinesos a Barcelona per cobrir l’acte de presentació de nous productes programat per al matí de diumenge 23.

Cal recordar que Wuhan, l’epicentre aparent de l’epidèmia de virus, és la ciutat on Xiaomi va obrir recentment la seva segona seu després de la principal de Pequín. Segons el diari South China Morning Post, en les seves instal·lacions treballen uns 2.000 empleats, dedicats principalment a les aplicacions d’intel·ligència artificial.

ZTE suspèn i LG es retira

Així mateix, la firma xinesa ZTE ha indicat a The Verge que suspèn la conferència de premsa que tenia previst celebrar al MWCB, al·legant en part els retards en la concessió de visats, però també la voluntat d’evitar incidents de xenofòbia.

ACTUALITZAT 5 feb – 10:30. Sortint al pas d’algunes informacions difoses en el matí de dimecres, ZTE confirma que participarà en el MWCB.

La firma coreana LG Electronics ha comunicat a la mateixa publicació que en atenció a la seguretat dels seus empleats i la de el públic en general, ha decidit abstenir-se d’exposar i participar al MWC 2020, a fi d'”evitar que centenars d’empleats de LG s’exposin innecessàriament a viatges internacionals, com recomanen la majoria dels experts sanitaris”. Aquesta decisió seria la primera retirada completa de l’MWCB per part d’una gran firma de el sector.

ACTUALITZAT 5 feb – 10:30. La filial de LG a Espanya ha confirmat aquest matí que no concorrerà a l’MWCB mitjançant un comunicat:

De fet, el MWCBarcelona no és l’únic certamen tecnològic que s’està veient afectat per l’alerta sanitària internacional. Integrated Systems Europe, el saló de tecnologia audiovisual professional que se celebra la setmana que ve per última vegada al recinte RAI d’Amsterdam -té previst traslladar-se a Fira de Barcelona a partir de 2021- també està comunicant als seus participants les mesures de precaució adoptades.

Otras consecuencias en el sector

Més enllà de l’MWCB, els efectes de l’coronavirus s’estan deixant sentir en el conjunt de la indústria. Sony ha advertit  als inversors que la seva pròspera divisió de producció de captadors d’imatge per a càmeres de mòbil podria veure perjudicat el seu negoci si les marques de smartphones es veuen obligades a suspendre la fabricació a la Xina. Per la seva banda, Apple ha optat per tancar totes les seves botigues Apple Store  de la Xina fins al 9 de febrer. Anteriorment, el Nikkei Asian Review assegurava que els plans d’Apple per incrementar la producció d’iPhones un 10% respecte a l’any anterior -i que suposadament inclouen un nou model d’iPhone més econòmic- podrien veure’s afectats per les restriccions als desplaçaments imposades per les autoritats xineses i per la proximitat d’algunes plantes de producció a les regions afectades pel coronavirus.

Méss de 400 morts i gairebé 21.000 infectats

Mentrestant, el coronavirus segueix cobrant víctimes a tot el món. El detallat mapa interactiu creat pel Centre d’Enginyeria i Ciència de Sistemes de la universitat Johns Hopkins de Baltimore (EUA) s’ha erigit com a principal font d’informació sobre la propagació del 2019-nCoV, al menys a partir de les dades oficials que facilita el govern xinès.

Dins d’un altre ordre de coses, els efectes del virus estan sent molt comentats en les xarxes socials, fins al punt d’haver-se colat entre els trending topics de Twitter a la majoria dels països, fins i tot malgrat la dificultat que molts usuaris semblen tenir per escriure correctament la temuda paraula .:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.