fbpx

El MWC prohibirá l’entrada als participantes que hagin estat a la Xina durant les dues setmanes anteriores

mwc2020

También puedes leer este artículo en: Español

GSMA, l’entitat organitzadora de l’congrés de tecnologia MWC Barcelona, ​​segueix prenent mesures per intentar frenar el degoteig de baixes d’expositors. La més recent és prohibir l’entrada a tots els seus recintes a qualsevol persona procedent de la província xinesa de Hubei, a la capital Wuhan se situa l’origen de l’brot de l’coronavirus 2019-nCoV. Tampoc es permetrà accedir a l’MWCB cap viatger que hagi estat en territori xinès durant algun moment dels 14 dies anteriors a la data d’inici de l’congrés, és a dir, després d’aquest dilluns 10.

ixí ho ha indicat GSMA aquest diumenge en una carta dirigida als congressistes ja acreditats. John Hoffman, el conseller delegat de l’organització, assumeix la inquietud generada pel brot epidèmic entre els expositors i assistents, inclosos els 5000-6000 (un 6% de l’total) que tradicionalment procedeixen de la Xina, per passar a agrair les mesures preventives adoptades pels expositors xinesos, en particular ZTE i Huawei. Seguidament, Hoffman reconeix la retirada d’alguns grans expositors (referint sense nomenar-les a empreses com LG, Ericsson y -la darrera baixa fins ara- nVidia) però confirma que el MWCB seguirà endavant amb la resta d’expositors, “més de 2.800”

Cal indicar que Reuters, citant al diari espanyol El Mundo, assegura aquest diumenge que Amazon també ha cancel·lat la seva participació al MWC, però en el moment de redactar aquest apunt, el gegant de el comerç electrònic no ha publicat a la seva sala de premsa cap declaració formal al respecte.

La carta de Hoffman continua amb el detall de les mesures citades més amunt, concretant que el veto als assistents procedents de Hubei i a tots els que hagin estat a la Xina després de l’10 de febrer (circumstància que s’ha d’acreditar mitjançant un segell en el passaport i un certificat de salut) s’aplicarà tant en MWC Barcelona com a les activitats complementàries 4YFN, xside i Yomo. Així mateix indica que s’implantarà el mesurament de temperatura corporal en els accessos als recintes, i que els assistents hauran de declarar explícitament que no han mantingut contacte amb cap persona infectada, si bé no es concreta en què consistirà aquesta declaració ni de quina manera es comprovarà la veracitat de la mateixa.

Aquest veto a l’entrada de visitants recents de la Xina converteix en obligatòria la recomanació, fins ara opcional, d’acudir a Barcelona dues setmanes abans del MWC, un consell difícil de complir donats els preus dels allotjaments a la ciutat i que en la pràctica es traduirà en que moltes empreses xineses encomanin la participació al seu personal ja destacat habitualment fora de la Xina, especialment a Europa. Això pot, al seu torn, reduir considerablement els motius de molts professionals per assistir al certamen.

Seguidament, la carta detalla totes les mesures preventives ja comunicades anteriorment i recorda que tant la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergès, com el secretari de Salut Pública, Joan Guix, han assegurat que les autoritats estan preparades per afrontar l’episodi. Significativament es cita a Antoni Trilla, el cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, que aquests últims dies ve assegurant que “no ens trobem davant d’una situació excepcional”.

El recompte més recent de víctimas del 2019-nCoV ascendeix a 37.593 persones infectades i 814 mortes, segons el mapa interactiu de la universitat Johns Hopkins.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.