fbpx

El coronavirus pot acabar forçant la suspensió del congrés de mòbils?

mwc2020

L’organització diu que MWC segueix endavant com està previst, però li van sortint entrebancs en forma d’expositors que es donen de baixa per por al coronavirus.

A les retirades de LG i Ericsson anunciades la setmana passada s’hi han afegit d’altres durant el cap de setmana, com la d’Amazon Web Services ahir i la de Sony aquest mateix matí, i algunes altres empreses més petites com alguna nord-americana de software per a gestionar altes d’abonats de les operadores. I ja comença a donar-se el fenomen del postureig amb firmes que ningú coneixia fins que han fet públic que no vindran, noticies que alguna premsa que no s’agafa bé cap èxit de Barcelona no ha trigat a amplificar. En tot cas, em consta que hi ha directius d’empreses xineses que han sortit de la Xina per poder entrar al MWC segons les normes de l’organització, encara que no tots són ja a Barcelona, també n’hi ha en altres ciutats d’Europa.

Creus que hi ha possibilitat de que el MWC no s’acabi fent?

Si el virus no es propaga massivament fora de la Xina i l’OMS no recomana evitar els viatges internacionals, les baixes d’empreses fins ara són assumibles per l’organització. Marques com LG i Sony són molt populars entre els consumidors però tenen poc pes en la indústria de les telecomunicacions: no surten mai als rànquings de telèfons més venuts i de fet les dues han considerat diverses vegades plegar la divisió de telefonia.

Un cas del tot diferent és el d’Ericsson. És el segon fabricant mundial d’equipaments de xarxes de telecomujicacions, i en ple desplegament de xarxes 5G, moltes operadores venen a Barcelona precisament per veure i comparar les ofertes de Huawei, Ericsson i Nokia, que dominen el mercat. Si només en falta una, potser seguiran venint. Si també caigués Nokia, segurament ja s’ho pensaran. La que sembla que es manté fidel al Congress és Huawei. No em vull imaginar el problema per a GSMA si Huawei es donés de baixa: penseu que patrocina fins i tot les cintes vermelles per penjar del coll la credencial de congressista.

En tot cas, a l’organització ja se li han plantejat dues situacions incòmodes. Una és que quest any el congrés tindrà una zona dedicada a la intel·ligència artificial que està patrocinada per nVidia, una de les firmes que no vindrà a Barcelona. I l’altra que avui mateix hem sabut que tampoc vindrà NTT DoCoMo, la telefònica més gran del Japó. A banda de privar-nos d’un dels estands més entretinguts del MWC, es tracta de la primera baixa d’una operadora de telefonia membre de la pròpia GSMA.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.