fbpx

Sony també es retira del MWC Barcelona per la por al coronavirus

sony

También puedes leer este artículo en: Español

La llista de marques que no aniran al MWC de Barcelona per evitar als seus empleats i clients el risc d’exposar-se al coronavirus 2019-nCoV s’amplia. Després de les baixes de nVidia i Amazon Web Services durant el cap de setmana, aquest dilluns la japonesa Sony ha comunicat que no exposarà els seus productes al congrés tecnològic i que la presentació de nous productes prevista per a les 8:30 del dilluns 24 passarà a realitzar-se a a través d’internet.

La baixa de Sony té un valor simbòlic perquè la seva conferència de premsa, la més matinera, solia donar el tret de sortida al MWC per als interessats en els nous dispositius, a l’igual que la d’Ericsson  (que també va cancel·lar divendres la seva presència) ho feia per als interessats en la tecnologia de xarxes. L’efecte de l’absència de Sony és similar al produït per la baixa de LG. De tota manera, les dues marques tenen un pes testimonial en el mercat de smartphones, ja que cap de les dues figura entre les més venudes del món, i de fet les dues tenen dificultats per rendibilitzar les respectives divisions de telefonia. Però les seves retirades són extremadament visibles degut al seu prestigi en el sector de l’electrònica de consum.

No acudir a l’MWC, en canvi, sí que pot afectar un dels negocis més pròspers de Sony, el dels captadors d’imatge per a les càmeres de Telèfons de gamma alta. La firma ja va advertir fa uns dies que el seu negoci es veuria afectat en cas de prolongar-se molt la interrupció de la producció per part de les grans marxes xineses de mòbils, i ara tampoc podrà comptar amb els despatxos de l’MWC per mostrar els seus productes als clients.

Ara, naturalment, totes les mirades estan fixades en Samsung. Seguirem atents al previsible efecte domino de noves baixes entre els expositors de l’MWC Barcelona 2020.

Minuts abans de comunicar-se la retirada de Sony, he estat a Els matins de TV3 comentant les altres baixes que ja es coneixien:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.