fbpx

Utilitzaran Internet de les Coses per potenciar l’autonomia de la gent gran

ekauri_eurecat

También puedes leer este artículo en: Español

El centre tecnològic Eurecat està implantant, juntament amb la Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i l’empresa Sense4Care, un sistema que aplica la tecnologia d’Internet de les Coses per facilitar el control de paràmetres en gent gran i malalts de Parkinson, amb la finalitat de potenciar la personalització dels tractaments i donar suport i millorar la qualitat de vida dels pacients.

Enquadrat dins del projecte europeu ACTIVAGE, el nou sistema ja està desenvolupat i està integrant-se amb la seva plataforma tecnològica, denominada AIOTES, per facilitar l’accés a les dades i la creació de nous serveis de salut per tota Europa. Aquest innovador projecte “recopilarà informació de forma remota i l’aportarà als professionals, per tal d’adaptar millor els tractaments a partir d’informació continua i fiable”, explica el responsable de la gestió de productes d’innovació digital en les àrees de Salut i Social d’Eurecat, Enrique de la Vega.

Es tracta, segons exposa, de “proporcionar una tecnologia eficaç per a gent gran, persones fràgils i els seus cuidadors, per fer el seguiment de la informació recollida a través de dispositius com per exemple sensors de moviment i altres paràmetres ambientals”. L’objectiu “és obtenir informació creuada que pugui ajudar els cuidadors a prendre millors decisions i que els pacients i les seves famílies visquin amb més autonomia i qualitat de vida”, apunta.

En aquest respecte, la finalitat és “contribuir a un dels objectius principals de l’Organització Mundial de la Salut per promoure l’envelliment actiu i saludable, creant entorns i oportunitats que permetin a les persones ser i fer allò que valoren al llarg de la seva vida”, detalla el director d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

El projecte aprofitarà les plataformes Ekauri i Ekenku desenvolupades per Eurecat, les quals permeten el seguiment remot d’hàbits, de rutines i de l’estat de salut de gent gran o dependents en la seva vida diària a casa, i integrarà un innovador dispositiu mèdic, denominat STAT-ON, que permet mesurar paràmetres específics per a la malaltia del Parkinson. D’aquesta manera, serà possible controlar els indicadors de salut d’un grup d’usuaris que pateixen la malaltia i, segons assenyala Miralles, “aquest coneixement ajudarà els professionals a adaptar millor els tractaments o altres tasques relacionades amb la seva evolució”.

Eurecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.