fbpx

El Gran Germà que coneix tothom existeix, es diu ClearView i és encara pitjor que el d’Orwell

clearview

Aquesta empresa té un arxiu de més de 3.000 milions de fotografies de cares de persones que lloga a més de 600 cossos de policia dels EUA perquè puguin identificar amb reconeixement facial delinqüents i sospitosos de ser-ho. El que passa és que fa unes setmanes es va descobrir que la majoria de les imatges estan capturades de perfils a xarxes socials com Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn sense permís d’aquestes empreses, que ja han exigit a Clearview que deixi de fer-ho i que esborri totes que els ha robat.

Però a sobre, ara els han enxampat venent el mateix servei a empreses privades que no tenen res a veure amb la policia. Fins i tot s’ha comprovat que alguns milionaris amb qui ClearView negociava perquè invertissin en l’empresa també tenien instal·lada l’aplicació i la feien servir per interessos personals. Potser més d’un oient estaria encantat de tenir a l’abast aquesta mena de Shazam de cares, però la seva existència és un exemple dels límits ètics que la tecnologia necessita amb urgència.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.