fbpx

Tots podem ajudar amb el nostre ordinador a trobar la vacuna per al coronavirus

recerca_coronavirus

Per fer recerca bioquímica cal una gran potència de càlcul. Una manera d’aconseguir-la és fer servir un superordinador. L’altra és distribuir la feina entre desenes de milers d’ordinadors perquè facin una part dels càlculs durant les estones en que no estan fent una altra cosa.

Aquest segon model d’informàtica distribuïda es va aplicar en el seu moment a detectar i identificar transmissions de ràdio procedents de l’espai exterior, i ara també l’aplica el consorci Folding@Home, creat a la universitat de Stanford per investigar sobre el plegament de les proteines. Aquest fenomen, quan es produeix malament, pot donar lloc a malalties neurològiques com les de Parkinson, Huntington i Alzheimer, als càncers de pit i de ronyó i a infeccions com l’Ebola, l’hepatitis C o el Zika. Els promotors aspiren a captar un milió de persones que descarreguin i instal·lin als seus ordinadors de casa o de la feina un programa que cedeixi al projecte els cicles de processador que li sobren. I ara acaben de posar tota aquesta potència de càlcul combinada a disposició dels científics que investiguen com combatre el coronavirus. A la web del programa us posarem l’adreça del projecte per si voleu participar-hi.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.