fbpx

Avui fa 31 anys que va néixer la web, i el seu creador n’està molt decebut.

tim_berners_lee

Ja fa anys que Sir Tim Berners-Lee lamenta que el seu invent, que volia ser un instrument per disseminar coneixement, hagi acabat segrestat pels interessos comercials, fins al punt que ell mateix està impulsant una plataforma alternativa on els usuaris siguem propietaris de la nostra identitat. Tot i això, la web continuarà existint i el científic també promou des de la Fundació WWW un contracte social que faci de la web un lloc segur, empoderador i accessible a tothom.

Per això Berners-Lee ha aprofitat avui el 31è aniversari de la seva creació per denunciar l’escletxa de gènere que hi ha a internet. Hi ha un 21% més d’homes que de dones connectats a la xarxa, de manera que la majoria de les dones del món encara no ho estan. I les que sí estan connectades ho troben sobretot assetjament i desigualtat. Tant de bo la denuncia serveixi perquè tothom en prengui consciència i hi posem remei aviat.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta;

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.