fbpx

Ericsson compra una empresa catalana per substituir els walkie-talkies dels cossos de seguretat de tot el món.

genaker_ptt

Es tracta de la firma Genaker, de Barcelona, especialitzada en la tecnologia MC-PTT d’intercomunicació d’alta fiabilitat sobre xarxes i terminals de telefonia mòbil, ja siguin 2G, 3G, 4G o les futures 5G. Va ser fundada per vuit extreballadors del centre de recerca de Nokia a Barcelona, ara en té 30 i Ericsson els ha comprat per impulsar el seu negoci de terminals per a comunicacions crítiques com els que fan servir els bombers i la policia. Actualment aquests cossos fan servir una xarxa de ràdio separada que es diu TETRA, però la tendència és a canalitzar aquestes comunicacions també sobre les xarxes de mòbil gràcies a tecnologia com la de Genaker, que ha rebut 1,3 milions d’euros de fons europeus de recerca.

Aquesta operació sí que ens hauria de fer sentir orgullosos de la tecnologia d’aquí, i no totes aquestes aplicacions mòbils que només serveixen per fer que un pobre ciclista mal pagat et porti a casa el sopar quan no tens ganes d’aixecar el cul del sofà.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.