fbpx

Teletreballant per no infectar-nos de coronavirus podem infectar el nostre ordinador i les telefòniques espanyoles reclamen seny i moderació en connectar-se a la xarxa

torre_antena, telecos, operadoras

Dues paradoxes. La primera: teletreballant per no infectar-nos de coronavirus podem infectar el nostre ordinador.

Com sol passar en situacions de crisi, hi ha desaprensius que aprofiten l’ànsia d’informació de la gent per colar-te contingut maliciós. Ara s’ha detectat al menys un mapamundi interactiu de propagació del coronavirus que és gairebé idèntic al de referència, el de l’Universitat Johns Hopkins, però quan l’obres et roba del navegador els noms d’usuari, contrasenyes, historial de navegació, criptomonedes i dades de targetes de crèdit que hi tinguis guardats. Aneu amb compte.

I la segona paradoxa. Les telefòniques espanyoles reclamen seny i moderació en connectar-se a la xarxa.

Movistar, Vodafone, Orange, MásMóvil i Euskaltel van emetre diumenge un comunicat conjunt demanant als clients que si han de veure sèries o descarregar arxius pesats ho facin a partir de les vuit del vespre, reservant l’horari laboral per a les aplicacions educatives i de teletreball. Es veu que el trànsit d’internet ha crescut un 40%, el de dades mòbils un 25%, el de WhatsApp s’ha multiplicat per cinc i el de Skype per quatre. La paradoxa és que totes elles presumien fa pocs dies d’haver reforçat les seves plataformes de televisió a la carta. Potser ara s’han espantat amb l’èxit.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.