fbpx

Es confirma l’increment de consum de telèfon i internet amb el confinament

operadores

Tancats a casa parlem i ens connectem més. Les quatre grans operadores de l’estat han actualitzat les dades i totes reconeixen augments molt notables, entre un 50 i un 134 per cent de les trucades de veu amb el fix, entre un 30 i un 80% de les de mòbil i d’un 40 a un 80% més de consum de dades a casa segons la companyia. Per aplicacions, Telefónica diu que l’ús de videojocs a la seva xarxa ha crescut un 271% i Orange ha detectat un 30% més de visionats de televisió a la carta.

Aquestes són les dades que han facilitat les diverses operadores:

Recordem que diumenge passat, Telefónica, Orange, Vodafone, MásMóvil i Euskaltel van demanar conjuntament un ús “racional i responsable” de les serves xarxes.

En canvi, hi ha consums que cauen, com el d’energia elèctrica.

Era de preveure amb menys activitat industrial, però també en cap de setmana. El consum elèctric va caure diumenge un 13% a la zona de Madrid, davant un 1% al conjunt de l’estat. Ahir es va consumir un 6% menys que dilluns passat, i l’hora punta es va endarrerir quatre hores, passant de les 10 del matí a les dues del migdia, l’hora de dinar. Una altra cosa que cau pel virus són les reserves d’habitacions i pisos a Airbnb, fins a un 60% segons el país. I les reserves per sopar amb la plataforma OpenTable han caigut un 75% en una setmana. Per cert, una altra cosa que ha caigut una estona aquest matí és el servei Microsoft Teams de teletreball, sembla que per un excés de demanda.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.