fbpx

El govern espanyol prohibeix canviar d’operadora de telefonia durant l’estat d’alarma

torre_antena, telecos, operadoras

Un decret llei d’avui suspèn les anomenades portabilitats de numeració de telèfon fix i mòbil, que és com s’anomenen els canvis a una companyia nova conservant el número que tenies a l’anterior. També es prohibeixen les campanyes comercials per captar clients de la competència. La justificació és que d’aquesta manera els operaris dels centres d’atenció queden lliures per atendre urgències relacionades amb la crisi sanitària, els tècnics no han d’anar a les centraletes per modificar connexions de fibra ni a les llars per fer instal·lacions, i els clients no han d’anar a les botigues per recollir un router o una targeta SIM. L’any passat hi va haver a l’estat més de nou milions de portabilitats i en el que portem d’any ja se n’han fet mig milió de fix i un milió i mig de mòbil.

No tothom està d’acord amb la mesura.

No. Fins ara, les principals beneficiàries de les portabilitats són les telefòniques emergents, com MásMóvil i algunes virtuals, que estan captant milers de clients de les tres grans. I per tant, són les més perjudicades per la suspensió. Per això, l’operadora catalana Parlem Telecom ha qualificat la mesura de moviment oligopòlic a favor de les grans operadores. El seu director Ernest Pérez Mas ho explica així.

Ja ho veus. Els interessos comercials no s’aturen ni en ple estat d’alarma.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

p
@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.