fbpx

Brusel·les demana a Netflix que baixi la qualitat d’emissió per descarregar les xarxes

netflix, tv en streaming

Netflix reduirà durant 30 dies la resolució de contingut que veiem a casa, a petició del comissari europeu Thierry Breton, que pateix per si les xarxes del continent no donen l’abast amb l’augment d’ús motivat pel teletreball i el lleure durant el confinament a les llars. La veritat -en parlàvem l’altra nit- és que la mesura sembla més necessària en altres països d’Europa que aquí, on la qualitat general d’internet és més alta.

I de fet, Netflix ja és molt bona adaptant la qualitat de la seva emissió a l’ample de banda disponible. Sigui com sigui, l’empresa calcula que abaixant la resolució reduirà un 25% el trànsit que genera a les xarxes europees. Com que el trànsit de Netflix ve a ser el 13% de tota internet, pots comptar que amb aquest canvi temporal la xarxa europea anirà un 4% més descansada. Esteu avisats: si d’aquí a uns dies no veieu les sèries tan bé com abans, el problema no és vostre, sinó com es deia abans, és d’ells.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.