fbpx

Ja funciona l’aplicació mòbil del departament de Salut per combatre el coronavirus

covid19_coronavirus_generalitat_catalunya

Es pot descarregar des d’ahir per a Android i iPhone. Funciona en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i xinès) i després de demanar-te el número de targeta sanitària, el de mòbil i permís per a geolocalitzar-te, et fa un questionari bàsic de símptomes que serveix com a cribatge inicial. Si ets sospitós de ser portador del virus, t’apareix un questionari més detallat sobre edat, gènere, altres afectacions que tinguis i et demana que et prenguis la temperatura. D’aquesta manera es descarreguen els serveis d’atenció telefònica i els centres sanitaris, i el departament també podrà anar fent un mapa de calor de les zones afectades.

Pendent de revisar els aspectes de protecció de dades personals, és bona notícia que les autoritats s’hagin decidit a aplicar la tecnologia a la pandèmia, perquè aquí anàvem molt endarrerits en aquest aspecte. El que podria passar ara és que tinguéssim inflació d’aplicacions contra el virus, perquè Catalunya no és lúnica comunitat que té la seva i el govern de l’estat ha insinuat que vol ficar-hi cullerada.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.