fbpx

La xarxa pot suportar la demanda extra del teletreball i, alhora, vídeos i música?

facebook-google-social-media

Circulen per les xarxes missatges alarmants demanant que no enviem vídeos d’acudits, música i notícies perquè saturarem les xarxes i no funcionaran el teletreball, els hospitals i les emergències. Què hi ha de veritat?

Exageren. És veritat que les telefòniques van demanar fa dos diumenges a la població que faci un «ús racional i responsable» de les xarxes, deixant-les lliures de 8 del matí a 8 del vespre per al teletreball i la formació a distància, i guardant-nos el streaming per a la nit. Però divendres les mateixes empreses es van comprometre amb el govern a mantenir la qualitat del servei, cosa que les seves xarxes poden fer perfectament. Això d’enviar collonades per whatsapp no s’hauria de fer, però ni ara ni mai. En el pitjor dels casos, si heu d’enviar un document que pesi molt, no l’adjunteu, poseu-hi només un enllaç. I per cert, això de reservar capacitat per als serveis d’emergència és una de les coses que no es poden fer amb la 4G i sí amb la futura 5G.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.