fbpx

Barcelona és de les ciutats del món que més respecta el confinament. Ens ho diu una aplicació mòbil.

city_mapper

Sí, es tracta de CityMapper, una aplicació per calcular rutes urbanes entre dos punts que fem servir sobretot els usuaris que preferim evitar les populars Google Maps i Waze. Amb les dades d’ús a tot el món aquesta gent calculen un índex de mobilitat per a desenes de ciutats. I si fa dues setmanes Barcelona ocupava la posició 12, amb un 61% de la població desplaçant-se, la setmana passada havia pujat al tercer lloc amb només un 6% de mobilitat, deu vegades menys. I ahir ja encapçalava la taula junt amb Milà, amb un 3%, la vintena part que fa dues setmanes.

Per comparar, fa quinze dies Madrid ja tenia menys mobilitat interna que Barcelona, amb un 46% dels usuaris de CityMapper calculant trajectes a l’aplicació, però des de la setmana passada ja estan gairebé al mateix nivell d’inactivitat. A l’altre extrem de la taula hi ha Moscou i Sant Petersburg, que fa dues setmanes tenien una mobilitat del 100%. Tot i això, la setmana passada ja havien baixat per sota del 80%, i ahir diumenge ja rondaven el 60%.

Com veus, encara que aquí el govern encara no fa servir les dades de les telefòniques per rastrejar els desplaçaments de la població, cosa que sí fan a la Xina, Corea del Sud, Alemanya, Itàlia i Àustria, hi ha maneres de saber igualment com ens belluguem o deixem de fer-ho.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.