fbpx

Videoconferències per teletreballar, però també per quedar-te sense feina

cisco_teletrabajo_herramientas_videoconferencia_seguridad

El virus està provocant acomiadaments massius en empreses de tot el món. Doncs n’hi ha al menys una que ho ha fet d’una manera gens encertada. La tecnològica TripActions, que té una aplicació per gestionar viatges d’empresa, ha acomiadat 300 empleats, una quarta part de la plantilla. I d’un centenar d’ells se’n va desfer d’una sola tacada, convocant-los a una videoconferència a la plataforma Zoom sense avisar-los del motiu. Quan tots van estar connectats i es pensaven que era una reunió més de l’equip, la directiva els va explicar que l’economia anava fatal i els va comunicar que estaven acomiadats.

Ja s’entèn que amb el confinament aquestes notificacions no es poden fer presencialment, però al menys podrien haver-ho comunicat de manera individual. Ho trobo encara més cruel que tallar amb la parella per WhatsApp.

Solució enginyosa d’algunes telefòniques per promoure el confinament.

Potser no us hi heu fixat, però la vostra operadora de mòbil té sempre reservat un espai a la pantalla del vostre telèfon. A la part de dalt, generalment a l’esquerra, acostuma a sortir el nom de la companyia que us dóna cobertura. Doncs bé, algunes empreses d’altres països dediquen ara aquest espai a demanar als seus abonats que es quedin a casa per prevenir el contagi del virus. En comptes del nom complet de l’operadora hi posen només les sigles més una frase promovent el confinament, sigui YoMeQuedoEnCasa al Perú, StayHome a Alemanya, Bèlgica, Nigèria i la Índia, o els equivalents locals a Indonèsia, Turquia o Romania. En canvi, no tinc constància de que cap telefònica d’aquí hagi fet el mateix.

En alguns telèfons el nom de l’operadora només es veu quan el telèfon no té cobertura wifi, però ja va bé perquè precisament això sol passar quan surts de casa.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.