fbpx

L’augment del teletreball, en dades

teletreball_videoconferencies

Parlem molt d’opcions de lleure durant el confinament, però també hi ha qui continua treballant des de casa i les xifres ho demostren.

En concret, les xifres que dóna Microsoft. Aquests dies, el trànsit al seu servei Teams de treball en grup i teleconferència s’ha multiplicat per vuit a les zones del món on s’aplica confinament, quarentena o distanciament social. En una setmana, els 44 milions d’usuaris diaris de Teams han consumit 900 milions de minuts de trucades i videotrucades, que equivalen a més de 1.700 anys.

I no us penseu pas que tot aquest temps s’ha dedicat només a fer vermuts virtuals amb els amics i els companys de feina, perquè el teletreball no s’acaba amb les videoconferències. La prova és que el temps d’ús del servei Windows Virtual Desktop per usar les aplicacions de la feina des de casa també s’ha triplicat.

Francament, que els servidors del núvol de Microsoft hagin pogut atendre tota aquesta càrrega de treball diu molt al seu favor i dóna molta tranquil·litat. Si m’apures, més que saber si Netflix, HBO o Disney+ aguantaran.

Parlant de teletreball i videoconferències, l’aplicació estrella sembla ser Zoom.

Fixa’t si és popular que la cotització de Zoom a la borsa s’ha disparat tant que ara ja val més que totes les companyies aèries dels Estats Units juntes.

La veritat és que no acabo d’entendre l’èxit de Zoom entre els particulars, perquè no fa gran cosa més que altres serveis que la gent segurament ja tenia instal·lats al seu ordinador. Però ja sabem que el factor novetat hi fa molt.

Sigui com sigui, aneu amb compte amb Zoom: sigui o no per mala fe, la versió per a Mac deixava un forat de seguretat a l’ordinador quan l’esborraves; i l’aplicació per a iPhone passava dades personals a Facebook encara que no en fossis usuari. Si tot i això decidiu instal·lar Zoom, fixeu-vos bé d’on l’agafeu: en l’ultima setmana s’han registrat gairebé 400 noms de domini sospitosos que contenen el nom Zoom.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.