fbpx

Iniciatives d’aquí contra el coronavirus

zoom_twitter_covid-19

Sí, perquè molta gent hi està posant enginy. El centre de tecnologia tèxtil d’Eurecat a Canet, la Diputació de Barcelona i l’empresa TreeMaternity estan fabricant en una setmana 3.000 cinturons de monitoratge fetal d’un sol ús per estalviar a les dones embarassades el risc de contagi de les corretges tradicionals.

També m’he estat mirant els dos dissenys de respiradors d’emergència nascuts aquí. Hi ha el de Leitat fet amb impressores 3D d’HP i l’OxyGEN de l’empresa Protofy, que té dues variants; una per a producció industrial que Seat fabrica a la línia on feien els trens davanters del Leon, i una altra de baix cost que et pots fer tu mateix amb peces estàndard: per exemple, els rodaments són de monopatí, la velocitat s’ajusta amb un dimmer per a llums LED i el motor és un Bosch per a netejavidres de cotxe.

Per cert, tots aquests respiradors s’han dissenyat en temps rècord i ja els han aprovat hospitals d’aquí, però no es poden fer servir perquè estan pendents d’homologació per l’Agència Espanyola del Medicamento, del Ministerio de Sanidad. Això no ha estat obstacle perquè els plànols de l’OxyGEN, que es de hardware obert, ja estiguin circulant entre fabricants d’Estats Units, Nicaràgua, Sudàfrica, Brasil i Argentina.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta https://twitter.com/albertcuesta?lang=ca
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.