fbpx

La canalla confinada descobreix la realitat augmentada

realitat_augmentada_ar

Pels grups de WhatsApp circulen vídeos on es veu un tauró passejant-se pel menjador o el passadís d’un pis. No és que al darrere del coronavirus hagin arribat bèsties més grosses. Només és la funció de realitat augmentada de Google, que en alguns resultats de cerca et deixa veure animals i objectes en tres dimensions i superposar-los a les imatges reals del lloc on ets. Si els taurons us fan por, també podeu provar-ho buscant tigres, ossos o eriçons. Aquesta tarda jo he tingut un pingüí fent-me companyia al despatx de casa.

Google va presentar aquesta funció al seu congrés de juny de l’any passat. A més d’animals, planetes i elements del cos humà, que aniran molt bé als estudiants per aprendre biologia, astronomia i anatomia, la realitat augmentada també serveix perquè el consumidor pugui veure com quedarà un moble al lloc on voldrà posar-lo o si les vambes que vol comprar fan joc amb la ropa que porta. Al final, tot ens porta a gastar.

Amb el confinament, la televisió bat el seu rècord històric de consum a Espanya.

Quan estem tancats a casa ens refugiem en la pantalla gran. Segons dades de Kantar, la setmana passada els espanyols van mirar la tele una mitjana de 325 minuts al dia. Gairebé cinc hores i mitja, que són un 17% més que la setmana més alta fins ara, a començaments de 2012. Això respecte a la tele convencional. La de pagament s’ha disparat encara més. Els 324 minuts diaris de la setmana passada a Vodafone TV són un 34% per sobre del que és habitual. Per franges horàries, el temps de visionat ha pujat un 60% al matí, un 43% a la sobretaula, 32% a la tarda. El primetime, això sí, es manté igual.

Per cert, parlant de tele per internet, ja s’està notant que les plataformes de streaming han degradat la qualitat: a les línies fixes ja només circulen un 60% més de dades que normalment, mentre que fa una setmana l’increment va ser del 81%. També s’han moderat els creixements d’ús de la veu al mòbil i, sobretot, al fix.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.