fbpx

Hi ha tecnologies millors per combatre la pandemia que rastrejar tots els mòbils

El govern espanyol ja s’ha posat a rastrejar els nostres mòbils. Però arriben tard. Fer servir la localització de tots els mòbils quan la gent ja està confinada només tindria sentit si ho fessin de forma individual per detectar persones concretes, però asseguren que el sistema de l’Institut Nacional d’Estadística només donarà dades agregades i anònimes.

Aquest sistema per si sol no servirà per combatre la pandèmia. Hi ha tecnologies millors per fer-ho. Crec molt més en la utilitat del Sistema Paneuropeu de Rastreig per Proximitat Respectuós amb la Privadesa que 130 investigadors de nou vuit estats europeus proposen per rastrejar la propagació del coronavirus respectant el Reglament Europeu de Protecció de Dades. L’aplicació registra al telèfon el número de mòbil i un codi anònim que identifica tots els altres telèfons que has tingut a prop. Quan algú dona positiu en la prova del virus, els serveis sanitaris consulten el seu mòbil i poden trucar a tothom amb qui la persona ha tingut contacte i fer-los la prova.

Funciona per Bluetooth, sense enviar-ho a cap servidor extern, i és el mateix sistema que fa servir l’aplicació TraceTogether del ministeri de sanitat de Singapur, un dels països del món que ha contingut millor la propagació del virus.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes, iVoox, Spotify o Google Podcasts. I també a Amazon Alexa.

Actualitzat: He tornat a parlar d’aquest tema a la sección semanal Amb xarxa o sense del Matí de Catalunya Ràdio:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.