fbpx

Les aplicacions de videoconferència surten com bolets

around_video_call

I no és pas que n’hi hagin poques. L’última vegada que les vaig voler comptar me’n van sortir més de 150. Tot i això, aquests dies n’han aparegut dues de noves amb cert interès.

La més interessant es diu Around i promet millorar l’experiència aplicant la intel·ligència artificial. Per una banda, centra automàticament la imatge de la càmera en la cara de l’usuari, de manera que els altres no veuen el fons que té al darrera. I per l’altra elimina el soroll de fons i els ecos que apareixen quan diversos participants a la reunió són a la mateixa habitació. Encara no he pogut comprovar-ho perquè Around està en fase de proves restringides.

Però als oients probablement els interessa més una altra: Facebook ha tret versions per a ordinadors Windows i Mac de la seva aplicació Messenger, que ja permetia fer videotrucades multiusuari al mòbil. A partir d’ara, els que teniu perfil a Facebook ja podeu fer conferències des de l’ordinador sense haver d’obrir-vos un perfil a cap altre servei. I posats a regalar-li dades a Mark Zuckerberg, millor fer-ho directament que passant per intermediaris com Zoom.

Alguns d’aquests temes els hem comentat, amb la brevetat que correspon, a l’espai diari L@Net del Catalunya Nit de Catalunya Ràdio:

Recordeu que us podeu subscriure al podcast de l’espai a les plataformes habituals. Fent-ho, a més d’estar al dia de l’actualitat tecnològica rellevant, afavorireu la continuitat de l’espai.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.