fbpx

El personal sanitari jubilat no és l’únic que ha hagut de tornar a la feina per culpa del virus

cobol_programming

El personal sanitari jubilat no és l’únic que ha hagut de tornar a la feina per culpa del virus. També es busca un tipus molt concret de programador informàtic veterà.

Igual que els hospitals d’aquí estan fitxant metges i infermeres retirats per reforçar les plantilles, als Estats Units hi ha empreses i organismes oficials que busquen programadors experts en COBOL, un llenguatge de programació nascut fa més de 60 anys.

El COBOL ja no es fa servir per a cap aplicació nova, però el Covid-19 ha fet créixer tant les peticions de subsidis d’atur i les gestions d’assegurances que alguns sistemes informàtics antics que porten 40 anys gestionant aquests tràmits, ara no donen abast i per mantenir-los i ampliar-ne la capacitat cal gent veterana que entengui com funcionen. Tot torna.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta https://twitter.com/albertcuesta?lang=ca
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.