fbpx

Una tassa de vàter amb càmeres de reconeixement del forat del cul

tassa_vàter_sensors_IoT

Posem-nos escatològics. En temps de tests vírics i videovigilància t’explico una cosa que sembla broma però no ho és. Investigadors de la universitat de Stanford i un hospital de Seül han publicat a la revista Nature els resultats d’un experiment per monitoritzar automàticament l’orina i la femta dels pacients amb una tassa de vàter plena de sensors. Entre d’altres, en porta un de pressió per saber quan hi ha algú assegut i quanta estona hi és, una tira d’anàlisi d’orina, un lector dactilar a la maneta d’estirar la cadena i quatre càmeres, més que un mòbil de gamma alta.

Dues mesuren el flux de la micció, i una tercera capta les imatges de la femta, que també es pesa. Però la càmera que m’ha cridat més l’atenció és la quarta, que és de reconeixement d’imatge, però no facial, sinó de l’anus. Es veu que aquest orifici corporal també serveix per identificar les persones amb molta precisió. Segons el document, les dades així captades s’analitzen amb intel·ligència artificial en busca de patrons i es pugen de manera segura al núvol d’internet.

Sense comentaris.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes, iVoox, Spotify o Google Podcasts. I també a Amazon Alexa.

via @christapeterso

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.