fbpx

WhatsApp limitarà encara més els reenviaments de missatges virals

whatsapp_seguridad_usuarios

A partir d’ara, els usuaris de WhatsApp que vulguin reenviar als seus grups un missatge rebut hauran de triar bé a quin. Si el missatge ha estat reenviat prèviament cinc vegades o més es considerarà viral i només es podrà enviar a un únic xat de grup.

D’aquesta manera, WhatsApp pretén limitar la propagació de notícies falses, com la que ara circulen sobre la Covid-19. Des de l’any passat ja hi havia un límit de reenviament a un màxim de cinc grups simultanis, però ara el redueixen a la cinquena part. Val a dir que saltar-se aquests límits és relativament senzill, perquè pots anar fent reenviaments consecutius a tants xats de grup com vulguis. Però és l’única manera que WhatsApp té de posar algun remei a la plaga de notícies falses, perquè el contingut hi circula xifrat, i en no poder veure què diuen els missatges, tampoc no pot censurar-lo com sí fan Facebook, Twitter, YouTube o altres xarxes.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes, iVoox, Spotify o Google Podcasts. I també a Amazon Alexa.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.