fbpx

El reconeixement facial es reinventa per poder identificar les persones que porten mascareta

facial_face_recognition_reconeixement_facial

Durant els disturbis a Hong Kong, l’ús de mascaretes servia els activistes per esquivar la videovigilància de la policia. També havíem explicat les dificultats pràctiques dels ciutadans xinesos per fer vida normal amb la cara mig tapada. I fins i tot que una empresa venia mascaretes impreses amb el teu propi nas, llavis i barbeta per seguir semblant tu.

Ara es veu que ja no cal. L’empresa xinesa SenseTime, una de les més avançades en reconeixement facial, ja té un algoritme que treballa amb 240 punts al voltant dels ulls, la boca i el nas, però aconsegueix un encert del 90% encara que només es vegin els ulls. Ja l’estan aplicant per controlar l’accés a empreses i habitatges particulars.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.