fbpx

Polèmica sobre la conveniència d’usar Zoom

zoom_videoconferencies

Creix la quantitat d’empreses que prohibeixen als seus empleats fer servir l’aplicació Zoom per a les videoconferències.

L’última que ho ha fet és Google. El seu personal ja no pot instal·lar Zoom als seus ordinadors i si volen participar en una videotrucada ho han de fer amb el navegador web o amb el mòbil. Aquí podem sospitar motius de negoci, perquè Google té productes competidors de Zoom com Hangouts Meet. Però no és aquest el cas d’altres empreses com Apple i SpaceX, que també consideren Zoom insegura. Fins i tot institucions com la NASA, les escoles de l’estat de Nova York i el govern de Taiwan han prohibit de moment l’ús de Zoom.

Però el Govern de la Generalitat ha dit avui als periodistes que per preguntar a les rodes de premsa ho hem de fer amb Zoom.

Sí, però en una roda de premsa no és que calgui una gran confidencialitat, i Zoom té molt bona qualitat d’imatge i so. En canvi, el Govern fa els consells executius i altres reunions amb Microsoft Teams, que ara com ara és més segur que Zoom. I no són els únics: Teams ha passat de 32 milions d’usuaris a 44 milions en només una setmana i ha triplicat el temps d’ús fins als 2.700 milions de minuts diaris.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.