fbpx

Tossir-li al mòbil per saber si tenim coronavirus

covid-19_MIT_Brian_Subirana

Avui és el Dia Mundial de la Veu, però tu ens proposes que entrenem un algoritme tossint.

Aquests dies tancats a casa podeu entretenir-vos ensenyant català als algoritmes de reconeixement de veu, com el d’Amazon Alexa o el Common Voice de Mozilla. Però també podeu ajudar a entrenar un sistema que podria acabar diagnosticant si tens o no Covid-19 només tossint al telèfon mòbil. És un projecte del MIT, l’institut de tecnologia de Massachussetts, dirigit per l’investigador català Brian Subirana, en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona.

Per participar-hi us heu de connectar a la web opensigma.mit.edu, gravar la vostra tos, encara que sigui forçada, i respondre un questionari anònim indicant sexe, edat, com us trobeu, si us han diagnosticat o no la Covid-19 i, en cas afirmatiu, quina institució ho ha fet i en quina data. En total, 30 segons, més l’estona que trigueu després a desinfectar el vostre dispositiu.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.