fbpx

Videotrucades, les aplicaciones estrella del confinament

videoconferencia

Les aplicacions estrella del confinament són les videotrucades. Ho sospitàvem però ara tenim dades que ho confirmen.

Són dades de la xarxa de Vodafone a l’estat espanyol. L’operadora diu que entre el 9 de maig i el 13 d’abril, l’ús d’aplicacions tradicionals de videotrucada com Google Duo, Facebook i FaceTime s’ha triplicat; el de videotrucades amb WhatsApp s’ha multiplicat per cinc i el de Skype ho ha fet per nou. Però els increments més espectaculars són els de Google Hangouts, que aquest mes ha pujat un 2.500 per cent, i sobretot el de Zoom, que malgrat els seus defectes ha crescut a Espanya un 4.000 per cent.

Relacionat amb això, les telefòniques han descobert que les videotrucades poden ser negoci per a elles, i n’hi ha una que ja ha reaccionat. Avui la nord-americana Verizon ha comprat el Blue Jeans servei de videoconferències per a empreses. Els 500 milions de dòlars que Verizon pagarà per Blue Jeans són molts menys dels que va gastar fa anys comprant empreses d’internet com Yahoo i AOL. Aquelles compres li van sortir fatal, però segurament la d’ara encaixa més en el seu negoci. Per cert, com no podia ser d’altra manera, Verizon i Blue Jeans han negociat l’operació per videoconferència.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.